dinsdag 24 november 2009

Top 10 attracties in Londen


Londen heeft zoveel historische en moderne attracties, van het London Eye tot de National Gallery en Tower of London, en veel topattracties zijn nog gratis ook, dus er is geen betere stad om u in cultuur onder te dompelen. Hieronder vindt u een lijst van de populairste attracties in Londen, gebaseerd op het aantal bezoekers in 2007 of het laatste jaar waarin het bezoekersaantal bekend is gemaakt (voor het London Eye 2005 en Madame Tussauds 2000).


British Museum
Het indrukwekkende British Museum heeft een enorme verzameling menselijke voorwerpen van de prehistorie tot de moderne tijd, van over de hele wereld. Beroemde toonstukken zijn bijvoorbeeld de Rosetta Stone, beelden uit het Parthenon en de Portland Vase.

Tate Modern
Het al even indrukwekkende Tate Modern is het Britse nationale museum van moderne kunst. Het is gehuisvest in het vroegere Bankside Power Station aan de oever van de rivier de Theems en bezit belangrijke werken van Matisse en Picasso, maar ook hedendaagse schilderijen, tentoonstellingen en installaties.

National Gallery
De National Gallery huisvest een van de meest fantastische verzamelingen Europese schilderkunst ter wereld. Er zijn werken van 1250 tot 1900, van o.a. Botticelli, Leonardo da Vinci, Rembrandt, Gainsborough, Turner, tot Cézanne en van Gogh te bewonderen.

The London Eye
Het London Eye is een belangrijk onderdeel van de skyline van de stad. Dit is het grootste observatie reuzenrad ter wereld en geeft de passagiers een spectaculair uitzicht over 55 van de beroemdste gebouwen in Londen, en allemaal binnen een half uur.

Natural History Museum
Het Natural History Museum heeft niet alleen de beroemde vaste dinosaurussententoonstelling, maar ook een verzameling van de grootste, langste en zeldzaamste dieren ter wereld. De levensgrote namaak Blauwe Walvis, een 40 miljoen jaar oude spin, de aardbevingssimulator en het aepyornis-ei mag u niet missen.

Science Museum
Bekijk, betast en ervaar de grote wetenschappelijke vooruitgang in de laatste 300 jaar in het grootste museum van zijn soort ter wereld. Het Science Museum heeft meer dan 40 zalen en 2000 toonstukken. Stap de toekomst in in de Wellcome-vleugel, bezoek de IMAX-bioscoop en de virtual reality simulator.

The Victoria & Albert Museum
De V&A stelt alles ten toon dat met toegepaste kunst te maken heeft en hier vindt u fantastische voorwerpen, soms tot 3000 jaar oud, die uit de rijkste culturen ter wereld komen. Bekijk de ongelooflijke keramiekverzameling, de meubelen, mode, glas, juwelen, foto's, beelden, textiel en schilderijen.

Madame Tussauds
In Madame Tussauds komt u oog in oog te staan met de beroemdste gezichten ter wereld. Van Shakespeare tot de Dalai Lama, hier kunt u wassen beelden zien van de meest invloedrijke figuren uit de geschiedenis en politiek. Zing mee met Kylie, schop er een strafschop in met Rooney of ga op audiëntie bij de Engelse koningin.

The Tower of London
Als u eenmaal in The Tower of London bent kunt u op een gratis rondleiding mee met een van de 'Yeoman Warders' door dit kasteel, een van de beroemdste ter wereld. Ontdek de 900 jaar oude geschiedenis van de Tower als koninklijk paleis en fort, gevangenis en executieplaats, munt, arsenaal, dierentuin en juwelenhuis.

National Maritime Museum
Het National Maritime Museum is een van de mooiste maritieme musea ter wereld met maquettes, tentoonstellingen, schilderijen en trofeeën uit alle werelddelen. Kinderen hebben van alles te doen in de 'Alle Hens'-zaal en kunnen bovendien zelf een schip besturen in de professionele scheepssimulator

Geen opmerkingen: